Hanna ferm 17:00

Med en promilles marginal ställdes Hanna Ferm och Chris Kläfford mot varandra i finalen av Idol 2017. Aldrig tidigare i tävlingens historia har det skiljt så få röster i semin.

17-åriga Hanna Ferm från Pixbo hamnade till slut på en hedersam andraplats.
– Den där tjejen, hon är verkligen fantastisk. Jag ser fram emot hennes platta, säger jurymedlemmen Kishti Tomita. Hon är som choklad och salt, har man en gång smakat vill man bara ha mer och mer.

Även Anders Bagge hyllar silvermedaljören.
– Jag fick otroliga faderskänslor för Hanna Ferm – att se den här lilla tjejen komma upp här och ställa sig orädd och ta ett fullsatt Globen och göra det så otroligt bra.

Och även Nikki Amini tror på en lovande musikkarriär för Hanna Ferm.
- Hanna har enorma kvaliteter och en ljus framtid som artist.
Redan nu är det dags för hennes debutsingel "Never Mine". Bakom låten ligger bland andra Iseline Solheim som bland annat är rösten på Alan Walkers världshit "Faded".

  

Chris Kläfford 17:20

Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som hänförts av hans känsliga tolkningar av låtar som "Imagine" och "Utan dina andetag". Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal.

Debutsingeln "Treading Water" gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats.

  

Cherrie 18:00

Cherrie debuterade med låten ”Intro” som släpptes 2014 och följde sedan upp med uppmärksammade hiten ”Tabanja” som blev nominerad till ”Årets video” och Cherrie till ”Årets Nykomling” på Grammisgalan 2016. I april 2016 släppte hon sitt debutalbum “Sherihan” och vann bland annat pris på Grammisgalan, P3 Guld, Manifestgalan 2017.

På låten “Aldrig Igen (Må Sådär)” gjorde Cherrie ett uppmärksammat samarbete med Stormzy, ett samarbete som ledde till att hon åkte med som support till Stormzy på hans europaturné våren 2017. Under sommaren var Cherrie en av sommarpratarna i programmet Sommar i P1.

Cherrie handplockades till 30 Days i LA och 30 Days in Chicago, med talanger från hela världen. Under sin månad i Kalifornien prydde hon billboards runt om i Los Angeles och öppnade för Jhené Aiko inför ett utsålt Avalon. I Chicago gjorde hon ett hyllat framträdande då hon uppträdde samma kväll som Daniel Caesar. Under hösten 2017 släppte Cherrie låten ”163 För Evigt” som blev en viral succé som plockades upp av radio i bland annat Storbritannien och Kanada. På bara någon vecka fick videon en miljon visningar på Youtube och Rihanna, SZA och Kehlani uppmärksammade låten.

Med ett nytt album i maj samt artistsamarbeten från USA och UK, så står 2018 inför Cherries fötter.

  

Linn Wikblad 18:45

Vinnaren från School´s Out Live!

18:åriga Linn Wikblad vann tävlingen School´s Outs Live och kommer att uppträda på School´s Out. Linn skriver, och framför, främst egenskrivna låtar och har nyligen släppt sin debutsingel ”What about me” som handlar om otillräcklighet och en känsla av att inte ge upp

–Jag ville skriva något som människor kan relatera till , säger Linn.
Linn Wikblad skriver både på svenska och engelska och hennes texter är väldigt viktiga för henne

- Jag vill att dom ska betyda något för mig och för dom som lyssnar.

På året School´s Out kommer Linn att framföra nytt och fräsch material som hon skrivit under 2018.

Molly Sandén 19:00

Sedan Molly började släppa eget material på svenska har landet lämnats i en slags Molly-feber. Singeln "Rygg Mot Rygg" har sålt platina och "Utan Dig" har naglat sig fast på topplistorna. Molly Sandén är på allas läppar just nu och 27 April släpps hennes senaste album "STÖRRE".
"De senaste två åren har jag gått från att må mitt allra sämsta till att må mitt allra bästa. Det känslokaoset finns nu fångar i 12 låtar på mitt nya album"

Med en mission att bryta upp bilden av en ung tjej utan brister ser vi nu en mer personlig och intim sida av Molly Sandén. Valet att visa sig mer sårbar har sin grund i sömnlösa nätter fyllda av skrivande, dikter på svenska. "Jag ville bara försvinna. Mest var jag besviken på mig själv, att jag hade ryckts med i cirkusen. Jag förväntades vara en supermänniska men det gick inte längre. Jag var trasig och jag behövde få vara det." Vid en låtskrivarsession bestämde hon sig för att ta fram texterna från alla sömnlösa nätter och prova att tonsätta dem. Resultatet blev flera låtar på svenska som skiljer sig väsentligt från Mollys tidigare material.

Under december 2017 kunde vi även se henne samla in pengar som programledare i musikhjälpen.

   

Rhys 19:45

Rhys Clarstedt Frank föddes i Portland, Oregon 1997 och flyttade till Sverige tio år senare. För omkring ett år sedan klev 19 åriga Rhys in i Jörgen Elofssons (Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife etc.) studio, då hon av en tillfällighet rekommenderats som demo sångerska. "Jag blev helt tagen av hennes röst" säger Jörgen. Hon fullkomligt lyste upp rummet med sin karisma. Jag visste där och då att vi måste jobba tillsammans".

Singeln "Swallow Your Pride" är en av de första låtarna som Rhys och Jörgen skrev tillsammans och blev även Rhys debutsingel. Låten utnämndes till Veckans Add på P3 och fick på mindre än två månader hela en miljon streams. Låten talar om att vara ledsen och ångra sig "Vi ville att den skulle vara så naken och ärlig som möjligt, så vi praktiskt taget tog bort all produktion" säger Rhys. Engelska musikbloggen The Line Of Best Fit uppmärksammade låten och beskriver den som "Stunning... at once comforting and melancholy".

Som motsats till den introspektiva och känslomässigt avslöjande debuten är Rhys andra singel "Last Dance" en djärv och självklar poplåt med mycket energi och modern touch. Låten blev en stor hit och har idag över 22 miljoner streams på Spotify. Uppföljaren "Too Good To Be True" har även den gått varm på såväl radio som spellistor. Succédebuten gav henne en nominering till Årets Artist i P3 Guld och under Grammisgalan berörde hon hela musikbranschen när hon framförde
"Last Dance" tillsammans med Tingsek. Låten "Maybe I Will Learn" tillägnade hon hennes fans. Hennes senste singel "No Vacancy" har precis släppts.

  

Kaliffa 20:30

Ingen kan ha undgått sommarens stora hit ”Helt seriöst” med Kaliffa, som också tog hem titeln ”Årets låt” på P3 Guld.

Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa Karlsson har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). I juni släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppat listorna hela sommaren och med över 17 miljoner streams på Spotify fortsätter snurra flitigt både digitalt och på radio.

  

Anis don demina 21:30

Anis Don Demina är en DJ/Producent samt även nu på senare dagar en av Sveriges största YouTuber.  I hela sitt liv har Anis sysslat med musik, allt ifrån pianolektioner till DJ. Hans första singel "On My Mind" fick på kort tid över en miljon lyssningar på Spotify.

Anis fick sitt genombrott på YouTube sommaren 2017 och har även där byggt upp en bred skara fans och har idag över 120 000 följare på sin YouTube kanal. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i norden och vi kunde också se honom spela saxofon i Badran och Frisks nummer under Mellon.

  

LBSB 22:00

LBSB är fyra maskprydda män som alla är rotade i Västerås. Genom sina olika bakgrunder inom musik har medlemmarna i gruppen skapat ett unikt sound med dansanta melodier, tunga rytmer och fyndiga texter.

Med över 50 inbokade liveframträdanden bara under 2017 har gruppen har börjat vinna allt mer mark runt om i landet och i takt med att spelningar avklaras växer också ryktet om LBSB som en grym liveakt.

  

Mike Perry 23:00

Mike Perry slog igenom med ”The Ocean” som var den tredje mest spelade låten på Spotify i Sverige 2016 och som nu nästan har en halv miljard spelningar på Spotify. ”The Ocean” låg på topp 10 i över 20 länder, har sålt 6x Platina i Sverige, 3x Platina i Norge, 2x Platina i Finland och Platina i Danmark, Australien, Holland, Irland, Italien och Polen samt Guld i Tyskland, Frankrike, Spanien och Belgien.

Under 2017 har Mike Perry bland annat spelat på Tomorrowland (Belgien), Lollapalooza (Tyskland), Palmesus (Norge), World DJ Festival (Sydkorea) och Summerburst (Sverige).

Mike Perry har sen "The Ocean" släppt flera singlar, bland annat ”Hands”, ”Talk About It” och ”Inside The Lines” och ”Stay Young”. Den 23 februari släpptes Mike Perrys nya låt ”Rocksteady” som skapats tillsammans med det svenska låtskrivarkollektivet DIMA.