Mike Perry

Mike Perry slog igenom med ”The Ocean” som var den tredje mest spelade låten på Spotify i Sverige 2016 och som nu nästan har en halv miljard spelningar på Spotify. ”The Ocean” låg på topp 10 i över 20 länder, har sålt 6x Platina i Sverige, 3x Platina i Norge, 2x Platina i Finland och Platina i Danmark, Australien, Holland, Irland, Italien och Polen samt Guld i Tyskland, Frankrike, Spanien och Belgien.

Under 2017 har Mike Perry bland annat spelat på Tomorrowland (Belgien), Lollapalooza (Tyskland), Palmesus (Norge), World DJ Festival (Sydkorea) och Summerburst (Sverige).

Mike Perry har sen "The Ocean" släppt flera singlar, bland annat ”Hands”, ”Talk About It” och ”Inside The Lines” och ”Stay Young”. Den 23 februari släpptes Mike Perrys nya låt ”Rocksteady” som skapats tillsammans med det svenska låtskrivarkollektivet DIMA.

  

Kaliffa

Ingen kan ha undgått sommarens stora hit ”Helt seriöst” med Kaliffa, som också tog hem titeln ”Årets låt” på P3 Guld.

Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa Karlsson har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). I juni släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppat listorna hela sommaren och med över 17 miljoner streams på Spotify fortsätter snurra flitigt både digitalt och på radio.

  

Chris Kläfford

Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som hänförts av hans känsliga tolkningar av låtar som "Imagine" och "Utan dina andetag". Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal.

Debutsingeln "Treading Water" gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats.

  

Hanna ferm

Med en promilles marginal ställdes Hanna Ferm och Chris Kläfford mot varandra i finalen av Idol 2017. Aldrig tidigare i tävlingens historia har det skiljt så få röster i semin.

17-åriga Hanna Ferm från Pixbo hamnade till slut på en hedersam andraplats.
– Den där tjejen, hon är verkligen fantastisk. Jag ser fram emot hennes platta, säger jurymedlemmen Kishti Tomita. Hon är som choklad och salt, har man en gång smakat vill man bara ha mer och mer.

Även Anders Bagge hyllar silvermedaljören.
– Jag fick otroliga faderskänslor för Hanna Ferm – att se den här lilla tjejen komma upp här och ställa sig orädd och ta ett fullsatt Globen och göra det så otroligt bra.

Och även Nikki Amini tror på en lovande musikkarriär för Hanna Ferm.
- Hanna har enorma kvaliteter och en ljus framtid som artist.
Redan nu är det dags för hennes debutsingel "Never Mine". Bakom låten ligger bland andra Iseline Solheim som bland annat är rösten på Alan Walkers världshit "Faded".

  

LBSB

LBSB är fyra maskprydda män som alla är rotade i Västerås. Genom sina olika bakgrunder inom musik har medlemmarna i gruppen skapat ett unikt sound med dansanta melodier, tunga rytmer och fyndiga texter.

Med över 50 inbokade liveframträdanden bara under 2017 har gruppen har börjat vinna allt mer mark runt om i landet och i takt med att spelningar avklaras växer också ryktet om LBSB som en grym liveakt.

  

Molly Sandén

Sedan Molly började släppa eget material på svenska har landet lämnats i en slags Molly-feber. Singeln "Rygg Mot Rygg" har sålt platina och "Utan Dig" har naglat sig fast på topplistorna. Molly Sandén är på allas läppar just nu och 27 April släpps hennes senaste album "STÖRRE".
"De senaste två åren har jag gått från att må mitt allra sämsta till att må mitt allra bästa. Det känslokaoset finns nu fångar i 12 låtar på mitt nya album"

Med en mission att bryta upp bilden av en ung tjej utan brister ser vi nu en mer personlig och intim sida av Molly Sandén. Valet att visa sig mer sårbar har sin grund i sömnlösa nätter fyllda av skrivande, dikter på svenska. "Jag ville bara försvinna. Mest var jag besviken på mig själv, att jag hade ryckts med i cirkusen. Jag förväntades vara en supermänniska men det gick inte längre. Jag var trasig och jag behövde få vara det." Vid en låtskrivarsession bestämde hon sig för att ta fram texterna från alla sömnlösa nätter och prova att tonsätta dem. Resultatet blev flera låtar på svenska som skiljer sig väsentligt från Mollys tidigare material.

Under december 2017 kunde vi även se henne samla in pengar som programledare i musikhjälpen.