Artister 2019

Lisa Eismar är 19 år gammal och kommer från Söderhamn. Hon har haft musiken i sitt liv under hela sin uppväxt och har alltid älskat att spela och sjunga. Under de senaste åren har hon spelat på olika ställen runt om i Sverige och har fokuserat mycket på sin musik och låtskrivande. Hon vann årets upplaga av School´s Out Live!

Den 15:e Februari släppte hon sin debutsingel ''Over'' på bl.a Spotify, och har mycket ny musik på gång ”För mig är musik ett sätt att mötas, bli sedd, hörd och uttrycka mina känslor på. Jag brukar se min musik som min dagbok där jag får uttrycka mig fritt utan gränser” säger Lisa Eismar.

 

William Strid, från Söderhamn, behöver väl  egentligen ingen närmare presentation...

William hamnade på en hedrande femteplats i IDOL 2018, och det var många som fick upp ögonen för den lite blyga killen med den vackra rösten. Under IDOL skedde en stor utveckling både som artist och person, och i Juni kommer han till Söderhamn och School's Out för att visa prov på detta!!

Välkommen William!!

 

Vlad Reiser gjorde sin scendebut som artist i Melodifestivalen 2019. Låten ”Nakna i Regnet” tog sig direkt till andra chansen efter deltävlingen i Malmö och gick rakt in på topp 20 på Spotify.

Vlad har varit känd länge i den virala världen innan han hade en tanke på musik, han började med Youtube för 5 år sedan & har idag Sveriges största kanal i kategorin Manliga Youtubers. Hans Youtubekanal har idag över 6 miljoner visningar i månaden och 450 000 följare. Han har även varit programledare för en rad program och syns i  Tv4 ”Farmen-VIP” just nu & i den nya satsningen ”Njie-House”. Just nu är Vlad i studion där han arbetar på sin EP. Sommaren 2019 besöker Vlad 20 städer i Sverige & festivaler med sin liveshow.

  

Kuselofte är en norsk duo bestående av Terje Kristensen och Emil Hals. Dom möttes  första gången 2016 och
det tog inte lång tid innan dom började  prata om att göra musik tillsammans, lite senare klev dom in i en studio i
Oslo och producerade sina första låtar.

Två år senare har Kuselofte över 50 miljoner streams på Spotify och ökar i popularitet både i Skandinavien och övriga Europa. Med sånger som ”Alla dansar” och ”Om Sverige vinner VM” (feat. B3nte) är dom en av Norges mest streamade artister. 2018 hade dom ungefär 475 000  lyssnare/månad varav nästan hälften var svenska

  

16-åriga Malou Prytz från Ryd i Småland, är den yngsta kvinnliga soloartisten någonsin att debutera i Melodifestivalen. Låten ”I Do Me” tog sig direkt till final efter deltävlingen i Malmö och gick dessutom rakt in topp 20 på Spotify och nya fans slöt upp i hennes sociala kanaler.

Malou började sjunga i treårsåldern. Som nioåring var hon med i sin första talangtävling, och sedan dess har hon vunnit både ”Lilla Song Contest” på Östersjöfestivalen i Karlshamn och ”Stjärnskott” i Trelleborg.

Malou jobbar för tillfället med sitt debutalbum som släpps senare i år och i sommar är hon aktuell för livespelningar.

  

Göteborgssonen Victor Leksell slog igenom med dunder och brak i höstas när han släppte  singeln ”Tappat”. På kort tid tog sig låten in på radio, spellistor och placerade sig stadigt på topp 10  på Spotifys topplista. Kort efter att singeln sett dagens ljus öppnade Victor för bland annat Hov1, Tjuvjakt och Molly Sandén. Fansen fick mersmak och följarna blev fler. Nu är det äntligen dags för Victor Leksell att åka ut på sin första, egna turné och ingen är mer redo än Victor själv.

”Jag är så sjukt glad att få möjligheten att få träffa alla som gillar musiken vi skapat i en liten studio i Göteborg. För 7 månader sedan visste jag inte hur man fick ut en låt på Spotify så att ha en vårturné är en overklig  upplevelse”

  

2018 släppte Jireel albumet ”18”, ett av 2018 års mest omtyckta och kritikerrosade verk från en av landets mest unika artister. Singeln "Cataleya" nådde platina-status omgående och från Grammisgalan 2018 gick Jireel med fyra nomineringar och prisad som "Årets Nykomling” och på P3 Guld 2018 kammade han hem titeln som ”Årets Artist”. Hans namn är åter på musik-Sveriges läppar igen, tack vare gästspelet på Stors tolkning av Linnea Henriksson-låten "Säga mig", en låt som hänger kring Spotify-listornas topplaceringar och streamats över två miljoner gånger på mindre än en månad.

Slutsålda spelningar över hela landet och miljontals streams har visat att Jireel på några få år gått från försiktiga debutsinglar till storslaget och mångfacetterat artisteri.

  

Imenella är namnet på allas läppar just nu. Efter en lång karriär som en av Sveriges bästa dansare och som grundare till danskollektivet Unruly har nu Imenella brutit ny mark med debutsingeln Moves (feat Yasin).

Imenella har redan hunnit vara förband till artister som Mr Eazi och Fricky, hösten 2018 var hon på turné med Linda Pira och Unruly Gang. Imenellas banger till singel Chagga har fått ett enormt genomslag i hela landet och hon har nominerats till Framtidens Artist på P3 Guld, där hon också gjorde ett bejublat liveframträdande. På årets Grammisgala var Imenella nominerad till Årets hiphop och Årets nykomling som hon också vann.

  

Den norska artisten Ruben har med sina sånger berört många människor på djupet, han har själv kämpat med psykisk ohälsa och genom sin musik och texter har han en unik möjlighet att belysa och bryta tabun.

Hans fantastiska musik har streamats 50 miljoner gånger på Spotify. Nominerad till årets nykomling & Årets sång på ”Spellemannprisen” (Norska motsvarigheten till Grammy). Just nu är Ruben i studion  och skapar sin kommande EP, förväntningarna är höga! Releasen är planerad till Mars 2019.

  

En av Sveriges mest framgångsrika akter i modern tid. På Spotify har deras låtar mer än 300 miljoner streams och 2017 satte de publikrekord på Gröna Lund. Under 2018 kunde duon triumfera med ännu en superhit när de släppte ”Mer för varandra” som Spotify utnämnde till sommarens mest streamade låt. Singeln nominerades till Årets Låt i P3 Guld. Nu  kommer ännu mer ny musik från Norlie & KKV och snart även ett album. Det finns ingen tvekan om att detta kommer vara en av Sveriges hetaste akter 2019!

  

Dynoro, DJ och musikproducent från Litauen, fick sitt genombrott med sin internationella hit “In My Mind”, som legat på ”Spotify Top 50 i världen” mer än 6 månader och har streamats över 470 miljoner gånger

”In My Mind” har legat nr 1 på musiklistor över hela världen; Tyskland, Finland, Ungern, Tjeckien, Slovakien, Sverige, Schweiz, Norge, Belgien & Top 5 i Belgien, Irland och England.

  

Dessa artister hade vi 2018

Hanna ferm

  

Chris Kläfford

  

Cherrie

  

Linn Wikblad

Molly Sandén

   

Rhys

  

Kaliffa

  

Anis don demina

  

LBSB

  

Mike Perry