11 juni 2024

Jelassi

Jelassi är det prisade och albumaktuella unga hiphopfenomenet från Farsta, som sedan tonåren hängt i studios och skrivit lyrik. Hon startade på SMASH-festivalen 2018 redan innan hon hade släppt en officiell singel. Sedan dök Jelassi upp bland annat på Polar Music Prize-utdelningen, som gäst på skiva med Silvana Imam och Cherrie och på låten 20 lax ihop med DJ Black Moose, Ozzy och Michel Dida.

Samma år fick hennes egen låt Inte konsti spridning på Youtube och året därpå släpptes debutsingeln Keff båt, som bidrog till Grammisnomineringar för Årets Nykomling samt Årets Musikvideo. Jelassi nominerades också som Årets Textförfattare på Manifestgalan.

Under P3 Guld 2021 vann Jelassi pris för Framtidens Artist och öppnade samma år för Zara Larsson under hennes hyllade arenaturné. Jelassis livsresa har inte varit spikrak men hon tar sig an den med humor, precision, förändringsvilja. Hon säger sig vara trött på negativism, glorifiering av våld och droger, vill i stället bidra med någonting annat.

2024 är hon hetare än någonsin, som nybliven vinnare på P3 Guld 2024 med Årets album för debutskivan ”Dom har bara gett mig ett namn”. Jelassi plockade även hem Musikförläggarnas pris för Årets textförfattare.

Välkommen till School’s Out!