11 juni 2024

LBSB

Den hemlighetsfulla framgångssagan LBSB har sedan 2013 fått dansgolven att vibrera och energin att flöda med sin musik. Vi hälsar den maskerade Västeråskvartetten välkommen tillbaka till School’s Out 2024!

Med Västerås som bas har LBSB skapat elektroniska låtar med dansanta melodier och genomtänkta texter som genererat en bra bit över 100 miljoner streams på Spotify. LBSB är dock mer än bara ett festligt klubb-band. Trots att musiken är elektronisk har den inslag av organiska instrument som mjukar upp och gör låtarna mer komplexa. Sången varvas med rap, körer och stämmor där målet är att kombinera intressanta element. För bandet är det viktigt att texterna har ett budskap och en substans. Dansmusik behöver inte endast handla om fest.

Det kan höras genom LBSB:s låtkatalog från första släppet 2013 med låten ”Pumpa den” till senaste låten ”KAOS”, släppt 2024. Redan från start har LBSB kört på sin grej, och trots att maskerna har utvecklats och förbättrats, är grundtanken med anonymiteten densamma. För LBSB handlar det om ett solidariskt koncept där det inte spelar någon roll vilka de är. Musiken får tala för sig själv.

Förra gången LBSB spelade på School’s Out var 2028, nu hälsar vi välkommen tillbaka till vita masker, svarta kläder, dans, hopp och pepp!